Članice in člani SDUTSJ smo vabljeni k udeležbi na Tedenske pomenke o razno-/večjezičnosti, pri katerih bodo sodelovali strokovnjaki s področja iz Slovenije, pa tudi od drugod po svetu.

Več informacij je na voljo v vabilu. Klik na ‘Več’ …

Vabilo

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi,

v mesecu septembru bomo v sklopu projekta Jeziki štejejo začeli z izvajanjem t.i. Tedenskih pomenkov o raznojezičnosti (ang. Weekly discussions on pluri-/multilingualism), tj. tedenskih okroglih miz oz. kratkih posvetov na določene teme raznojezičnega izobraževanja. Odvijali se bodo vsak torek v tednu, od 18.00 do približno 19.30, potekali pa bodo prek spletne platforme ZOOM. Pri izvajanju tedenskih pomenkov nam bodo pomagali najodličnejši strokovni predavatelji tako iz Slovenije kot tudi iz drugih delov sveta, s katerimi bomo nato v okviru pomenkov skupaj razpravljali o raznovrstnih temah s področja raznojezičnosti.

Z veseljem vas vabim na prvo, otvoritveno srečanje v okviru pomenkov, ki bo potekalo v torek, 14. 9. 2021, ob 18.00. Prvo srečanje bo izvedla naša projektna sodelavka Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, prof. dr. Lucija Čok, ki nam bo spregovorila o temi z naslovom Slovenska jezikovna politika – demokratična, odprta za večjezičnost, spoštljiva do medkulturnosti?

Tedenski pomenki bodo potekali v 2 delih. Prvi del, ki bo trajal 45-60 minut, bo namenjen predstavitvi določene teme predavateljice oz. predavatelja, drugi del, ki bo trajal 20-30 minut, pa bo namenjen vprašanjem gledalk in gledalcev oziroma diskusiji na temo predavanja. Predavanja bodo večinoma v slovenščini in/ali v angleščini, zaželeni pa bodo tudi drugi jeziki.

Povezava na ZOOM-u za pomenke bo ista vsak teden. Posredujem jo spodaj:

https://uni-lj-si.zoom.us/j/99895328463

Meeting ID: 998 9532 8463

Spodaj posredujem še septembrski razpored predavateljev/-ic ter naslovov njihovih predavanj (z informacijo o jeziku predavanja):

14. 9. 2021, prof. dr. Lucija Čok (Znanstveno-raziskovalno središče Koper): Slovenska jezikovna politika – demokratična, odprta za večjezičnost, spoštljiva do medkulturnosti? (v slovenščini)

21. 9. 2021, prof. dr. Piet van Avermaet (Univerza v Gentu, Belgija): The dynamics of language of schooling and multilingualism in education: beyond binaries (v angleščini)

28. 9. 2021, Steinar Nybøle (direktor norveškega Nacionalnega centra za angleščino in druge jezike v izobraževanju): How to encourage pupils and students to learn more languages in a multilingual environment: some examples from Norway (v angleščini)

Vse zainteresirane prav lepo naprošam tudi, da razširite novico o dogodku med kolegicami in kolegi.

Lep pozdrav in nasvidenje na pomenkih!

Prof. dr. Karmen Pižorn

Vodja in koordinator projekta Jeziki štejejo (JeŠT)

Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook